Solidworks 2023 Geliştirmeleri Nelerdir?

SOLIDWORKS, 25 yılı aşkın süredir tasarım ve mühendislik alanında sektörde en yüksek kullanıma sahip program olmuştur. SOLIDWORKS’ün 3D tasarım ve ürün geliştirme çözümleri, yenilikçi fikirleri oluşturmanıza, doğrulamanıza, iletmenize, yönetmenize ve muhteşem deneyimlere dönüştürmenize yardımcı olur. SOLIDWORKS 3D CAD; tasarım, simülasyon, üretim, veri yönetimi ve iş birliğine yönelik araçlar içeren sağlam bir portföyün temelini oluşturur.

Tüm SOLIDWORKS ürünlerinin birlikte akıcı çalışması sayesinde yapılan her tasarım değişikliği tüm uygulamalarda otomatik olarak güncellenir. Ayrıca sektördeki diğer programların CAD verisi türüyle

birlikte çalışabilmesi sayesinde modeli kendi formatında açıp çalışabilir veya otomatik olarak SOLIDWORKS dosyasına dönüştürebilmenizi sağlar. Yıllar içinde elde ettiği gelişimin sonunda SOLIDWORKS, kullanıcı dostu arayüzü ile anılan, pazardaki en popüler CAD çözümü oldu. Hızlı ve esnek bir çözüm haline geldi. SOLIDWORKS’ün temel değerlerini sürdüren SOLIDWORKS 2023, tasarımcıların daha akıllı, daha hızlı ve birlikte çalışmalarına yardımcı olmak için geliştirildi.

Solidworks ile Daha Akıllı Çalışın

SOLIDWORKS 2023 sürümü yalnızca daha akıllı değil, aynı zamanda daha hızlı çalışmanızı da sağlar. Daha akıllı ve daha hızlı çalışmak, daha iyi karar verme ve hızlandırılmış tasarım döngülerinden ibaret değildir. Büyük işlere odaklanmak için belli görevleri otomatikleştirerek, ortadan kaldırmak gerekir. Özgür yineleme ve geliştirme kabiliyetiyle birlikte hassas teknik resimler üretme, sac levha tasarımlarınızı daha net bir şekilde iletme ve yapı tasarım sürecinizi iyileştirerek en kısa sürede daha fazla iş yapmanıza imkan tanır ve mümkün olan en üst seviyeye kadar iyileştirilmiş, yüksek performanslı ve yüksek kaliteli tasarımlar oluşturmanızı sağlar.

Solidworks ile Teknik Resimler ve Detaylandırma

Teknik Resimler İçin Detaylandırma ; Detay görünümleri, Kopuk görünümler ve Kırpılmış görünümlerin oluşturulmasını desteklemekte, delik bilgileri, mevcut notların içeriği ve özellikleri artık değiştirilebilir ve tolerans değerleri ile ok türü de dahil mevcut ölçülendirmeler düzenlenebilir hale gelmektedir. Yapılan diğer geliştirmeler arasında çizim objeleri için Hızlı İlişkiler araç çubuğunun eklenmesi ve ek öğelerin daha kolay bir şekilde seçilebilmesini sağlamak için ölçülendirmeler yapılırken geometrik toleransları belirli bir standartla sınırlandırarak standartlaştırmayı sağlamak için özellikleri etkin hale getirebilir yada etkisizleştirebilirsiniz. Geçersiz hale getirildiğinde maviye dönen değerler sayesinde Malzeme Listesindeki geçersiz  değerleri daha kolay belirleyin. Arka Kenarları Gizle(HLR) ve Göster (HLV) modlarıyla teknik resimlerde şeffaf modelleri görüntüleyebilirsiniz.

Solidworks ile Sac Levha

Sac levha tasarımı, en başından değerli bilgiler sağlama, üretim ile iletişimi geliştirme ve süreci hızlandırma özellikleriyle her zamankinden daha akıllı ve esnektir. Sac levha tasarımı ile ilgili geliştirmeler şunları içermektedir. Amaca yönelik ilişkisel parametrik sac levha tasarım araçlarıyla bileşenler, montajlar, muhafazalar ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.  Büküm yarıçapı değerlerini daha kolay eşitlemek için Taban Flanşı veya Loft ile Bükme özellikleriyle simetrik kalınlık uygulama seçeneği. Sac levha ölçer değerini detaylandırmalara ve kesim listelerine ekleme imkanı. Sac levha sınırlandırma kutusu boyut sınırlarını aştığınızda otomatik sensör uyarıları alın.

Solidworks ile Yapı Tasarımı

Yeni Çoğaltma unsuru da dahil olmak üzere daha fazla kontrol ve yapı tasarımı özellikleriyle daha karmaşık yapıları kolayca oluşturabilir ve değiştirebilirsiniz. Yeni özellikler şunlardır; Benzer köşeleri gruplandırıp kırpmayı uygulayarak, ardından yeni Çoğaltma seçeneği ile otomatik olarak bağlantı levhalarını uygulayabilir. Aynı boyut ve tipte bir profil elemanı seti seçip bunların boyutunu belirli ölçülere göre değiştirebilirsiniz. FeatureManager  tasarım ağacı yada Köşe Yönetimi özelliği PropertyManager’dan seçilen bir köşeyi yakınlaştırabilirsiniz.

Solidworks ile Daha Hızlı Çalışın

SOLIDWORKS 2023 güncellemeleri yalnızca daha akıllı değil, aynı zamanda daha hızlı çalışabilmemizi de sağlar. Bu yenilikler montaj tasarımını ve iş akışlarını, parça ve unsur tasarımını ve elektrik tasarımı ile tesisat işlemlerini hızlandırır. Bu sayede Process süreciniz çok daha hızlı bir hala gelerek zaman ve paradan tasarruf oranınızı arttırır.

Solidworks ile Montaj Tasarımı

Montaj tasarımı güncelleştirmeleri, verimliliğin çok daha fazla arttırmamıza olanak sağlar. Daha stabil, otomatik montaj yönetimiyle büyük montajlar üzerinde daha hızlı çalışmamızı sağlar. Bileşenleri çözümlenmiş mod da yüklediğinizde, hafif teknolojiyi seçerek çözümlenmiş modu otomatik olarak optimize edebilirsiniz. Büyük montajları daha hızlı kaydederek zaman kullanımında çok daha verimli olabilir, Montaj bileşenlerini ayrı STEP dosyaları biçiminde vererek akış yönündeki işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Bu zaman kazandıran güncellemeler, sizi her alanda hızlandırır ve iyi bir konuma getirir.

Montaj Tasarımı

Solidworks ile Montaj İş Akışları

SOLIDWORKS 2023’te montaj iş akışları her zaman olduğundan daha hızlıdır ve çok daha az adım gerektirir. Geliştirme avantajları şunlardır; Kayıp montaj ilişkisi referanslarını yüzler, kenarlar, düzlemler, eksenler ve noktalar gibi alternatif montaj ilişkisi referanslarıyla otomatik olarak değiştirerek tasarım bütünlüğünü sağlayın. Gereksiz Manyetik Montaj İlişkileri ve Bağlantı Noktalarını pasif hale getirme özelliğiyle montajları tasarlarken çok daha fazla zaman kazanmamızı sağlar. Bir Sonraki montaj parçasına , Tepe Noktasına Kadar ve daha fazlası dahil olmak üzere

yeni son koşullarıyla montaj parçası oluşturmayı hızlandırabilir ve süreci çok daha fazla optimize edebilirsiniz. Artık montaj ilişkilerini Duruma veya ayrı bağlantı elemanlarına göre gruplandırabilirsiniz.

solidworks Montaj İş Akışları

Solidworks ile Parçalar ve Özellikler

Çok gövdeli modelleme geliştirmeleri ve koordinat sistemlerinin kapsamlı kullanımı sayesinde parça geometrisini daha çabuk oluşturabilirsiniz. Geliştirmeler şunlardır: Öteleme ve rotasyon değerlerini denklemlerle kontrol ederek gövdelerin kopyalanmasında hız kazanabilirsiniz. Parça modellemeyi hızlandırmak için 3D çizimlerdeki referans koordinat sistemleri, 2D çizim boyutları ve aynalama, Stick yazı tipleri olarak da bilinen tek çizgili yazı tiplerini kullanan çizimlerde sarma özellikleri oluşturabilirsiniz.

Solidworks ile Elektrik Tasarımı ve Tesisatı

SOLIDWORKS 2023’te hataları azaltırken daha çok bilgi veren elektrik

belgelerini daha hızlı oluşturabilirsiniz. Herhangi bir elektrik projesi teknik resmine, malzeme listesi ve tel listeleri gibi rapor tabloları ekleyebilir, Şemalara dinamik olarak eklenebilen bir etiketteki bileşenle ilgili bağlantı bilgilerini görüntüleyebilir Telleri ve bağlantı elemanlarını yassılaştırmak, yeniden yönlendirmek ve görüntülemek için yeni

seçeneklerle daha karmaşık elektrik tesisatı senaryolarını ele alabilirsiniz.

MS Excel elektronik tablolarındaki elektrik verilerinden daha iyi şemaları otomatik olarak kurabilir, Kabloların veya kablo çekirdeklerinin bağlı olduğu birden fazla devreyle splice’lar oluşturabilirsiniz. Grafik çapraz kesitini görüntüleyerek kablo demeti kesitinizden net bir şekilde görsel oluşturabilirsiniz. Seçili bir düzleme paralel olacak şekilde bağlantı elemanlarını yeniden yönlendirerek elektrik tesisatı tasarımlarınızda iyileştirme yapabilirsiniz.

Solidworks ile Birlikte Çalışın

Etkili bir şekilde iş birliği yapabilme yeteneği, ürün geliştirme sürecinin en önemli yönlerinden biridir. 3DEXPERIENCE Works portföyüne ve bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformuna erişen tasarım ekipleri, yalnızca birlikte çalışırken verimliliklerini artırmakta aynı zamanda araç setlerini SOLIDWORKS’ü tamamlayan çözümlerle genişletebilir. SOLIDWORKS ile hem SOLIDWORKS portföyündeki hem de diğer Dassault Systèmes çözümlerindeki tüm ürünlerle kolayca çalışabilir ve diğer kullanıcılar ve iş ortaklarıyla platformda iş birliği yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun  çeşitli çözümler ve roller arasından seçim yaparak. Ekibinizin iş akışını geliştirip, ürünleri pazara sunma süresini iyileştirerek, rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz.

Solidworks Visualize

SOLIDWORKS Visualize modellerden kolayca fotoğraf kalitesinde görüntü, etkileşimli animasyon, etkileşimli web içeriğine ve sürükleyici Sanal Gerçekliğe kadar içerik  oluşturarak potansiyel müşterileri kazanmaya yönelik bir deneyim oluşturmasının yanında mevcut müşterilere, fikirleri ve ilerlemeleri gösterebilmemizi sağlar. Prototip yapmadan gerçeğe yakın ürün resimlerini müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz. Ürünlerinizi tasarlama, geliştirme ve sunma yönteminizi değiştirerek doğrudan CAD verileriniz üzerinden  sürükleyici sanal gerçeklik deneyimleri oluşturabilmemiz için olanak sağlar. Renk Seçici ve renk örneği paletleriyle renkleri daha farklı şekillerde tanımlayabilir, Önizleme işleme modunda Fiziksel Tabanlı İşleme (PBR) malzemelerinin görünüm iyileştirmelerine ve daha fazlasına bakabilirsiniz.

Solıdworks Vısualıze

Solidworks ile Model Tabanlı Tanım (MBD)

SOLIDWORKS MBD ile SOLIDWORKS iş akışınızı geliştirebilirsiniz. Montajdaki tüm boyutları görebilme özelliğiyle tasarımları 3D olarak daha net bir şekilde iletibilirsiniz.  Unsur boyutları, referans boyutlar ve DimXpert™ detaylandırmaları da dahil olmak üzere 3D PDF dosyalarında bileşen boyutlarını görüntüleyebilmeyi,  Genişletilmiş unsur tanıma sayesinde kama şekilli unsurları daha hızlı detaylandırabilmemizi sağlar. Parçalar ve montajlarda (DimXpert) unsur tabanlı detaylandırmalar tanımlamanıza ve daha verimli tasarım için yaygın CAD formatlarından 3D detaylandırmaları içe aktarmanıza yardımcı olur. SOLIDWORKS MBD, öğrenme eğrisini kısaltan modellerle entegre, sezgisel 3D spesifikasyonları tanımlar ve düzenler. Yüksek kaliteli STEP 242 ve 3B PDF çıktısı, Uzun Süreli Arşivleme ve Geri Alma (LOTAR) standardına uygundur.

İş akışınızı daha da geliştirebilmek için Güçlü ve tarayıcı tabanlı Manufacturing Definition Creator rolünü araç setinize ekleyerek ürün üretim bilgilerini (PMI) daha açık bir şekilde iletmek için 3D modellerinizden kolayca tanımlar oluşturabilir ve 2D teknik resimler üretebilirsiniz.

Solidworks'ün Tarayıcı Tabanlı Rolleri

Tarayıcı tabanlı roller; parametrik tasarım, serbest form modelleme, yapı tasarımı, sac levha, kalıplar ve daha fazlası için roller içerir. Örneğin, 3D Sculptor ve 3D Creator SOLIDWORKS ile sorunsuz bir şekilde çalışır ve tasarımcılar ile çalışma arkadaşları için mükemmel seçeneklerdir. 3DEXPERIENCE platformunda çalışan bu çözümlere her zaman, her cihazda web tarayıcı üzerinden erişilebilir. Rollerin çoğu, tasarım rehberliği sağlayan ve tekrar eden görevleri hızlandıran makine öğrenimi ve yapay zeka (AI) teknolojilerini de kullanır.

3D SCULPTOR

3D Sculptor, bulutta üzerinden işlem yapan ve tasarımcıların karmaşık şekilleri oluşturmasına, incelemesine ve değerlendirmesine olanak sağlayan tasarım rolüdür. İtme-çekme etkileşimini kullanarak karmaşık şekilleri hızlıca oluşturmak için alt bölme (Sub-D) modelleme uygulaması olan xShape uygulamasını sunar. Geometri seçimini hızlandıran seçim hızlandırıcıları. Bilinen CAD işlemlerini kullanarak alt bölüm yüzeyi oluşturmak için otomatik olarak NURBS geometrisine dönüştürme özelliği ile net yüzey oluşturma ve ardından sezgisel alt bölme araç kitiyle yüzeyi iyileştirme, basit şekil ihtiyacını ortadan kaldırır. Biçimlendirilmiş modellerin parametrik araçlardan daha hızlı bir şekilde oluşturulmasını sağlar.

solidworks 3D SCULPTOR

3D CREATOR

3D Creator parametrik 3D katı ve yüzey modelleme, montaj modelleme ve daha fazlasını sunar. Bu özellik, hızlıca tasarım yapmak veya hızlı bir değişiklik ya da model üretme gibi hafif CAD işleri yapmak isteyen SOLIDWORKS kullanıcıları için en uygun roldür. Karşılama uygulaması, yeni ve mevcut kullanıcıların hızlı bir şekilde başlamasına yardımcı olur ve sahip oldukları rollerin özellikleri ve uygulamaları hakkında hızla bilgi elde etmelerini sağlar. Ayrıca diğer rolleri doğrudan uygulamadan başlatabilirsiniz. Destek hizmetine ve kullanıcı forumlarına da uygulamadan erişebilirsiniz. Tasarım Asistanı ile desteklenen Akıllı Montaj İlişkisi, bir bileşeni sürükleyip çevredeki diğer bileşenlerle montaj ilişkisi kurmasını istediğiniz konumda tutarak montaj ilişkileri oluşturmanıza yardımcı olur.

solidworks 3D CREATOR

Solidworks Connected

SOLIDWORKS verilerinizi 3DEXPERIENCE platformuna bağlayarak yerleşik veri yönetimi ve iş birliği özelliklerinden faydalanmanız için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Mevcut SOLIDWORKS masaüstü kurulumunuzu kullanmaya devam etmek istiyorsanız verilerinizi 3DEXPERIENCE platformuna bağlayan Collaborative Designer for SOLIDWORKS’ü kullanabilirsiniz. Ek bir seçenek olarak, bulut bağlantılı yeni bir SOLIDWORKS kurulumu yaptırarak  yerel olarak platforma bağlı olan 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS’ü kullanabilirsiniz. İki kurulumda istediğiniz tüm

SOLIDWORKS özelliklerinizi içerir ve yerel olarak kurulur. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, internet bağlantısı olmadan çalışabileceğiniz yeni bir çevrimdışı mod sunar.

SOLIDWORKS CONNECTED

Bulutta Veri Yönetimi

Teknik resimlerin yalnızca tüm bileşenler hazır olduğunda yayınlanmasını sağlayan bulut veri yönetimi, SOLIDWORKS verilerinizi bulutta güvenli bir şekilde depolayıp yönetirken teknik çizim yayınlamayı kolaylaştıraraküretim hatalarını önlemenizi sağlar. Ek olarakta Yeni revizyon kontrolü formatları,  Kaydetme sırasında içeriğiniz için bir Yer İşareti tanımlayarak 3DEXPERIENCE platformunda kayıtlı verileri yönetmenize olanak sağlar.

İş Birliği

İş birliği özellikleri, harici tedarikçilerle kolayca veri alışverişi yapabilmenizi sağlar. Bu sayede güvenli bir şekilde iletişim kurabilir ve ilgili PLM verilerini 3DEXPERIENCE platformuna sahip olmayan harici alıcılara hızlıca paylaşabilirsiniz.

3DEXPERIENCE platformu, her şeyi ve herkesi tek bir güvenli çatı altında bir araya getirir. 

BİZ SİZİ ARAYALIM