SOLIDWORKS Kullanmak için 5 Neden

SOLIDWORKS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Solidworks 3D cad programı şu anda cad mühendisleri ve tasarımcıları tarafından tasarım geliştirme süreci boyunca en yaygın kullanılan programdır. Solidworks, tasarımı farklı senaryolarla yeniden üretme ve ayarlamalar yaparak potansiyeli ile tasarım geliştirme döngüsünde fikirleri gerçeğe dönüştürüyor.

1. ÜRETKENLİK ARTIŞI

Solidworks modelleme, tasarımınızı 3D olarak simüle etmenize ve gerekli ayarlamaları hemen yapmanıza olanak tanır. cad çizim yetenekleri, tasarımcının verimliliğini artırır ve tasarımcının modeller ve eskizler bitmeden değişiklik yapmasına olanak sağlayarak tutarsızlıkları tespit eder. İnce ayarlar ile tasarımı iyileştiririr ve üretim süresini kısaltırak, son teslim tarihlerine uygun düşük maliyetli ve verimli bir süreç haline getirir.

2. DAHA İYİ TASARIM

Tasarımcılar, 3D cad modellerinin endüstri standartlarına göre otomatik boyutlandırılmasına olanak tanıyan ve tasarım doğruluğunu sağlarken aynı zamanda zamandan tasarruf sağlayan mevcut tasarım şablonlarını kullanabilir. Ürün geometrileri ve ölçümleri, özel malzeme özellikleri vb. Dahil olmak üzere kapsamlı dokümantasyon seçeneklerini içererek bileşen tasarımlarının dokümantasyonunu basitleştirir. Bu şekilde, yalnızca bir tane oluşturmak için gereken sürede bir konseptin birkaç yinelemesini hayal edebilir ve tasarlayabilirsiniz. Ayrıca, titreşim etkilerinin yanı sıra hareket, akış, bileşen gerilmesi ve sapma sonuçlarını hesaplamanıza yardımcı olur. Solidworks gibi tam entegre bir 3d cad tasarım geliştirme ortamının dahil edilmesinin en önemli yararı, herhangi bir hata riskini azaltmasıdır.

3. DÜŞÜK MALİYET

Solidworks ‘te standart olarak oluşturulmuş olan birkaç bileşen bulunur ve tasarımcıya bunları sıfırdan tasarlama zahmetinden kurtularak zamanından ve çabasından tasarruf sağlar. bu standart bileşenler, hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenize yardımcı olur. tasarım döngülerini kısaltarak ve pazara sunma süresini hızlandırarak, aynı zamanda yinelenen, tekrar eden faaliyetleri ve maliyetleri ortadan kaldırarak Solidworks ile paradan tasarruf edebilirsiniz.

4. GELİŞMİŞ İŞ BİRLİĞİ

Solidworks programı, her mühendis, tasarımcı ve paydaşa veri erişilebilirliği konusunda yardımcı olarak kesintisiz 2b’tan 3b’ta dönüşümler, cad taslağı hazırlama, ürün tasarımı ve daha fazlasını sağlar. proje katılımcılarının ekip olarak çalışmasına olanak tanıyan entegre platform içinde iş birliği yapmak daha kolaydır. yerinde otomatik iş akışları ile ürün geliştirme projesi, tasarımcılar, mühendisler ve ekipteki diğer kişiler tarafından önerilen fikirlerden çok yararlanabilir.

5. YENİLİK

Üreticiler, solidworks program uygulamasının bir parçası olarak fütüristik ürünler geliştirmek için çevik ürün geliştirmeyi, çok yönlü tasarımı ve işbirliğine dayalı özgürlüğü benimseyebilir. tasarımcılar yeni konseptler tasarlayabilir, prototip tasarımları, demolar ve daha fazlasını oluşturabilir.

6.MÜŞTERİ BEKLENTİLERİNİ AŞMAK

Solidworks,tasarımların müşterilerin beklentilerini karşılamasına ve onlara beklenenden fazlasını vermesine olanak sağlamıştır. tek bir projeden toplananlar, öngörülen sürede ve uygun maliyetli bir biçimde daha yenilikçi ve özgün tasarımlar geliştirmek için yeniden kullanılır. solıdworks entegre 3d ürün geliştirme programı, cad tasarımcılarının mekanik, elektronik ve elektrik tasarımcılarının çabalarını hizalamanın yanı sıra çeşitli potansiyel tasarım yöntemlerini hızlı bir şekilde keşfetmeleri için ihtiyaç duydukları gömülü araçları sunar. bu, tasarım geliştirme ve üretim ekibinin bir dizi senaryoyu değerlendirmesini sağlar.

MÜHENDİSLER NEDEN SOLIDWORKS’Ü KULLANIR?

  • Solidworks programı çeşitli endüstri ve sektörlerde , ürün tasarımı, analizi ve üretim sürecinde verimliliği arttırmak amacıyla kullanılır.
  • 3d modelleme için kullanımı kolay bir arayüz ve komut dizilimi sunduğundan dolayı, tasarım sürecini oldukça kolaylaştırarak tasarım yapılmasına olanak sağlar.
  • ileri düzey modellemelere çeşitli modülleriyle (montaj, sac-levha tasarım vs.) çok farklı şekillerdeki ürün ve malzemenin tasarlanabilmesine olanak sağlar.
  • Solidworks’te modellenen bir ürüne istenen herhangi bir malzemenin özellikleri atanıp, analiz yapılabilir.
  • çeşitli simülasyon, analiz ve animasyonların da solidworks üzerinden gerçekleştirilebilmesi sebebiyle de mühendislerin en çok tercih ettiği bir modelleme programıdır.
  • Solidworks 3d cad programı, tasarımcıyı verileri içe aktarıp çevirmenin yanı sıra erişimi kolay ve güvenli olacak bir şekilde saklamaya olanak sağlar. ayrıca, doğrudan 2b verilerden hızlı bir şekilde 3b modeller oluşturmak için autocad’in yanı sıra dxf ve dwg formatlarındaki 2b verileri solidworks’e içe aktarabiliriz.