SOLIDWORKS Analiz ve Render İşlemleri

SOLIDWORKS’ün kullanıcı dostu arayüzü ile en basit modellerden en karmaşık çizimlere kadar farklı modeller oluşturabilirsiniz.

Bunun yanında SOLIDWORKS, tasarım sürecinin tüm adımlarına hâkim olmanıza olanak sağlar. Tasarımınızın her parçasının detaylı bir şekilde analizini yapabilir, hataları erkenden tespit edebilirsiniz. Tasarım boyutlarını değiştirebilir, gerçekçi render örnekleri alabilirsiniz. Böylelikle, üretime geçmeden önce ürünün nasıl görüneceğini deneyimleme fırsatı yakalarsınız. Mükemmel bir ürün tasarımı için zamandan ve bütçeden tasarruf etmiş olursunuz.

SOLIDWORKS SIMULATION, tasarımınızı gerçek dünya verileriyle sanal olarak test etmenize olanak sağlayan bir programdır. Karmaşık ve önemli mühendislik sorularını daha önce sormanıza ve yanıtlamanıza yardımcı olur.

SOLIDWORKS SIMULATION ile faydalanabileceğiniz analiz türleri aşağıdadır:

Doğrusal Gerilme Analizi: Tasarım yaparken ürün performansını ve güvenliğini doğrulamak için parçaların ve montajların gerilimlerini ve deformasyonlarını hesaplayın.

Sonlu Eleman Analizi (FEA): Parçaların ve montajların iç ve dış yükler altında gerilmelerini ve yer değiştirmelerini hesaplamak için sonlu eleman analizini kullanın.

Yorulma Analizi: Tekrarlanan veya rastgele yük döngülerini inceleyerek bileşen yorulma arızalarını tahmin edin.

Isı Analizi: Bileşenlerin içindeki ve arasındaki sıcaklıkları ve ısı transferini hesaplayın.

Hareket Analizi: Sert gövde hareket analizini kullanarak, operasyonel hareketlerle mekanik performansı değerlendirin.

Titreşim Analizi: Arızaları ortadan kaldırmak için titreşimli veya kararsız modların ekipman ömrünü nasıl kısaltabileceğini inceleyin.

Doğrusal Olmayan Analiz: Genel yükleme ve malzeme koşulları altında, geometrinin gerilmelerini ve deformasyonlarını analiz edin.

Frekans Analizi: Sınır koşullarını belirleyin ve doğal titreşim modlarının çevresel zorlama frekanslarından uzak olmasını sağlayın.

Dinamik Analiz: Zamanla değişen yüklerin, tasarımınız için yapısal tepki üzerindeki etkisini belirleyin.

Plastik ve Kauçuk Parça Analizi: Plastik ve kauçuk bileşenler ya da plastik veya kauçuk parçalar içeren montajlar için malzeme seçimini optimize edin.

Yapısal Optimizasyon: Tanımlanmış mukavemet-ağırlık, frekans veya sertlik performansını karşılamak için bir tasarımı optimize edin.

Burkulma Analizi: Mukavemet, performans ve güvenlik için ürün gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için bir tasarımın burkulma mukavemetini araştırın.

SOLIDWORKS SIMULATION ile;

  • Ürün yeniliğini artırın
  • Geliştirme maliyetlerini azaltın
  • Ürün verimliliğini artırın
  • Tasarımınızın analizlerini tamamladınız. Sırada, SOLIDWORKS Visualize ile tasarım aşamasında gerçekçi görüntüler oluşturmak var. Henüz üretimi geçekleşmemiş olan tasarımlarınızı birebir malzeme görüntüsü ile render alarak, dijital ortamda ürününüzü oluşturabilirsiniz.

SOLIDWORKS Visualize;

  • Fiziksel prototiplerin maliyetini ve sayısını önemli ölçüde azaltarak, tasarım kararlarına çok daha verimli bir şekilde ulaşın.
  • Zaman tasarrufu, daha fazla tasarım süresi sağlar. Bu da genel olarak daha iyi bir nihai ürünle sonuçlanır.

Visualize’da Render Nasıl Alınır?

İlk olarak render almak istediğiniz tasarımı açın. Kameralar sekmesinde çıktı türünü 360 olarak seçin.

Tasarımınızın nasıl görüneceğine karar vermek ve kaliteli bir görüntü için işleme kalitenizi yükseltebilirsiniz.  Kameralar sekmesine gelin ve 360 panorama görünümünü aktifleştirin.

Tamamlanan çalışma için çıktı araçlarındaki işleme sekmesinden görüntü formatını jpeg olarak seçin. Çözünürlüğün mümkün olduğunca yüksek olduğundan emin olun. Ayrıca çıktı almadan önce “Sosyal medyada sanal gerçeklik” seçeneğini aktif edin. Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra render işlemini başlatarak çalışmanızın bir çıktısını alabilirsiniz. Almış olduğunuz çıktıyı VR başlık yardımı ile görüntüleyebilirsiniz.

Siz de SOLIDWORKS ürünleri ile zamandan tasarruf edin, maliyetlerinizi minimuma indirin. Tasarımlarınızın analizlerini hızlıca tamamlayın ve gerçekçi render işlemleriyle çıktısını alın. Böylelikle hata payını azaltın ve ürünlerinizin pazara çıkma süresini kısaltın.