3DEXPERİENCE solidworks

3DEXPERIENCE Platformu Nedir?

3DEXPERIENCE; veri odaklı ve model tabanlı bir ortamda, dijital dönüşüm sağlayan uygulamaları ve hizmetleri bir araya getiren iş deneyimi platformudur. 3DEXPERIENCE Platform, tüm ekipleriniz için işbirliğini basitleştirmeye yardımcı olur. İnsanları, süreçleri ve verileri bulut tabanlı ortamda bir araya getirir. Ürün yeniliği, tasarımı ve geliştirmeden üretim, pazarlama ve teslimata kadar sektör lideri çözümlerle şirketinizin gelişimine destek olur.

3DEXPERIENCE Platformun Avantajları Nelerdir?

3DEXPERIENCE Platform; kullanıcıların verileri analiz etmesine, harici ve dahili kaynaklardan gelen verileri birleştirmesine yardımcı olur. Platformun temeli olan iş inovasyonu, ürün geliştirme sürecindeki tüm paydaşları dijital olarak birbirine bağlar. Ayrıca iş inovasyonu, kurum genelindeki verileri güvenli bir şekilde bir araya getirir. Böylece, paydaşların değerli geri bildirimler toplamasını ve üretkenliği geliştirmesini sağlar. İnsanlar ve veriler işbirliği için birbirine bağlı olduğundan ekipler; tasarım, simülasyon, veri ve yaşam döngüsü yönetimi ve daha fazlası için güçlü yeteneklere erişebilir. 3DEXPERIENCE Platformundaki veri ve PLM çözümleriyle ürünleri planlayabilir, oluşturabilir ve yayınlayabilirler.

SOLIDWORKS'ü 3DEXPERIENCE Platformuna Bağlamak için En Önemli 3 Neden

Değişken bir çalışma ortamında ürün değişikliklerini yönetmek, en iyi ürün geliştirme ekiplerini bile zorlayabilir. Çoğu tasarımcı ve mühendis, genellikle yerinde sunuculardan yararlanan PDM ve PLM çözümlerine aşinadır. Site dışında çalışırken, VPN veya Uzak Masaüstü bağlantılarını kullanmaları gerekir. Genellikle bu çözümler, değişken ve yavaştır.

Collaborative Designer, SOLIDWORKS uygulamasını bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformuna bağlar. Böylece veri yönetimi, iş akışına entegre olur. Collaborative Designer’ı kullanmak için para ve zaman tasarrufu sağlayan üç önemli neden vardır:

1. Eş Zamanlı İş Birliği

Şirketler, ürün geliştirme kaynakları farklı yerlerde de olsa verimliliklerini sürdürmek zorundadır. 3DEXPERIENCE Platform, yalnızca ekibinizin proje çalışmalarına uyum sağlamakla kalmaz; aynı zamanda önemli müşterilerin, tedarikçilerin ve yöneticilerin ihtiyaç duydukları verilere güvenli erişimini sağlar.

Ekibin tamamı tek bir ortamda bağlandığında, işbirliği çok hızlı gerçekleşir. Platform, herhangi bir cihazdan 3D modellerin anında gözden geçirilmesini sağlayarak ürün geliştirme dönüş sürelerini hızlandırmaya yardımcı olur. Ekip üyeleri arasındaki iletişimler otomatik olarak izlenir, böylece sorunlar daha hızlı keşfedilebilir ve çözülebilir. Tasarım, platformun sanal ürün geliştirme ortamı aracılığıyla iş arkadaşlarına veya kritik tedarikçilere temiz ve verimli bir şekilde teslim edilebilir.

2. Kolay Erişilebilir Veri Yönetimi

Bugün her mühendis, ürün değişikliklerinin gerekli olduğunu biliyor. Güncellemeleri yönetmek, ister büyük tasarım sorunları isterse küçük değişiklikler olsun, tasarım ve mühendislik ürünlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Platforma bağlanmak, gerçek zamanlı verilerden yararlanarak bilinçli kararları daha hızlı almanızı sağlar. Tüm veriler aynı yerde bulunur ve günceldir. Herkes, tek bir gerçek kaynaktan bu verilere erişebilir. Her zaman canlı verilere eriştiğiniz için, model revizyonlarında veya montaj konfigürasyonlarında senkronizasyon dışı kalma riski yoktur.

3DEXPERIENCE Platformunda tasarım değişiklikleri yaptığınızda revizyon kontrolü, ürün olgunluğu, izin yönetimi gibi gelişmiş veri yönetimi yetenekleri otomatik olarak etkinleştirilir. Platform, bulut bağlantılı SOLIDWORKS’te ürün tasarım verilerini ve belgelerini yönetmek için teknoloji altyapısı sağlar.

3. IT İçin Çalışma Kolaylığı

Collaborative Designer, SOLIDWORKS verilerini güvenli bir şekilde yönetmenizi ve paylaşmanızı sağlar. Bu verilere internet bağlantısı olan herhangi bir yerden erişebilirsiniz. Tüm paydaşlar, son proje durumunu istedikleri zaman, istedikleri yerden görebilirler. Özel şirket içi sunuculara güvenmeye gerek yoktur. IT ekiplerinin; sunucu alanı, soğutma sorunları, fiziksel koruma veya diğer konular hakkında endişelenmeleri gerekmez. Ağ altyapısı, depolama, yedeklemeler ve olağanüstü durum kurtarma planları bulut tabanlı çözümle geçmişte kalıyor. 3DEXPERIENCE Platform’da yükseltmeler, hizmet paketleri ve indirmeler gibi yazılım güncellemeleri otomatik olarak gerçekleşir.

Platforma bağlanmak, VPN veya düzenli yönetim gerektirebilecek diğer bağlantılara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Tasarımcılar; 3DEXPERIENCE Platformuna bağlanmak için Collaborative Designer’ı kullanarak, SOLIDWORKS’teki çalışmalarına herhangi bir yerden devam edebilir. Tasarım verileri, bağlı kuruluş genelinde sorunsuz kullanılabilir.

Birlikte Çalışmak Kolaylaştı

İster küçük bir şirket ister uluslararası bir firma olun; ürün geliştirme ekiplerinin, yöneticiler ve paydaşlar da dahil olmak üzere, lokasyondan bağımsız olarak aynı sayfada kalması çok önemlidir.

3DEXPERIENCE Platform, ekiplerin iletişim iş akışlarını basitleştirmesini ve üretkenliği geliştirmesini sağlar. Tasarım için gereken tüm platform uygulamaları, doğrudan SOLIDWORKS ortamında bulunur. Birden fazla ekip güvenli ve eşzamanlı bir bilgi işlem ekosisteminde, aynı ürün tanımı üzerinde çalışabilir.

3DEXPERIENCE Platform veya SOLIDWORKS için Collaborative Designer hakkında daha fazla sorunuz varsa bizimle iletişime geçebilir, bulut tabanlı platformun avantajlarından